A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

92-й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СВЯТКУЄ ЛЕГЕНДАРНА УКРАЇНСЬКА ПОЕТЕСА ЛІНА КОСТЕНКО

Дата: 19.03.2022 07:49
Кількість переглядів: 43

Сьогодні, 19 березня, свій 92-й День народження святкує легендарна українка, мудра, талановита королева української поезії - Ліна Василівна Костенко!

Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, свою позицію поетеса завжди виражала прямо і відкрито: «...не боюсь донощика в трактирі, бо все кажу у вічі королю».

Ліна Костенко — справжній майстер художнього слова. ЇЇ поезія — це приклад самовідданого і шляхетного служіння народові. Вона пробуджує почуття добра і справедливості, творить у людині людину, по — філософськи осмислює зміст життєвих проблем.

"Коли в людини є народ, тоді вона уже людина".

"А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни".

Ліна Костенко

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, квітка та у приміщенніМожливо, це художній твір 1 особа та квіткаНа зображенні може бути: текст «I жах, i кров, i смерть, i вi?дчай, I клекит хижой орди, маленький срий чоловичок нако?в чорной бди. це 3Bip огидной породи, лох-несс холодной неви. куди ж ви дивитесь, народи?! съогодно ми,а завтра- ви... лина костенко»На зображенні може бути: 1 особа та текст


« повернутися

Вхід для адміністратора