A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ - НАДІЙНА ОПОРА В СТАНОВЛЕННІ НАШОЇ ГРОМАДИ ТА КРАЇНИ

Дата: 15.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 40

ДИРЕКТОР МУЗЕЮ ІСТОРІЇ МІСТА ТАВРІЙСЬКА НАТАЛЯ МАЛИНОВА: "УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ СТАЛИ НАДІЙНОЮ ОПОРОЮ В СТАНОВЛЕННІ НАШОЇ ГРОМАДИ ТА ДЕРЖАВИ"

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).

Після Другої Світової війни найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з грудня 1979 року до лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

Україна втратила більше чотирьох тисяч воїнів. Зараз в Україні – понад сто п’ятдесят тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають тяжкі поранення.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ взяли участь у 27 міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети.

Ветерани бойових дій на території інших держав стали опорою в становленні України та нашої територіальної громади.

Мешканці Таврійської громади пишаються тим, що поруч живуть такі мужні, відважні, рішучі воїни, справжні чоловіки, завжди в лиху годину здатні стати на захист рідної землі.

Бійці-інтернаціоналісти Таврійської громади об'єднались у одну родину – громадську організацію «Саланг», де біль одного віддається болем в серцях інших, а радість стає спільним почуттям.

Згадаймо сьогодні загиблих героїв, наших земляків! Світла їм пам’ять!

Шана нашим співвітчизникам, які витримали жахливі випробування війною та продовжують будувати мирне майбутнє України.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особаНа зображенні може бути: 4 людини та люди стоятьНа зображенні може бути: 10 людей та люди стоятьНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі


« повернутися

Вхід для адміністратора