A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

10 грудня - Всесвітній день футболу

Дата: 10.12.2021 09:57
Кількість переглядів: 114

У шанувальників футболу всього світу є своє свято - Всесвітній день футболу. Подякувати за нього можна ООН, яка і запропонувала його відзначати 10 грудня кожного року. Таким чином міжнародне співтовариство віддає дань цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя.

Поки що Всесвітній день футболу (World Football Day) не має офіційно закріпленого статусу — дата 10 грудня святкується неформально. Втім, для вболівальників футболу з усього світу це хороша нагода ще раз згадати, яку гаму емоцій викликає найпопулярніша спортивна гра!

Також сьогодні ми згадуємо про величезне соціальне значення футболу, котрий, як жодне інше явище, вміє об’єднувати людей різних національностей, віросповідань, професій, вікових груп.

Перша згадка про футбол як «про гру в м’яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери.

Називалася вона Цу Чю, що означає «штовхати ногою». Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати добру фізичну форму.

Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голови супротивника.

Про цю гру відомо досить мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдат, і що вона була відома вже три тисячі років тому.

У футбол грали й у Давній Греції і Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася «битва за м’яч», з чого можна припустити, що грали в неї відповідно, застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв.

У Таврійській МТГ створено Дитячо-юнацьку спортивну школу, яка навчає та виховує юних футболістів, готує зміну дорослим аматорським командам, започатковано набір у футбольні групи для дівчат.

Бажаємо всім прихильникам  футболу, спортсменам і тренерам міцного здоров’я та нових перемог!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора