A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

ПРЕДСТАВНИКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТАВРІЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ПЕРШИМИ В ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ СЕРТИФІКАТИ ЗА ПРОГРАМОЮ ОРГАНІЗАЦІЇ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ

Дата: 09.12.2021 21:57
Кількість переглядів: 45

Протягом трьох днів у Херсонському державному університеті представники закладів освіти Таврійської громади пройшли навчання за  сертифікатною освітньою програмою «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».

Триденний курс передбачав теоретичну й практичну частини. Із аспектами організації харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої  освіти відповідно до принципів системи HACCP слухачів знайомили представники ХДУ, що виступили розробниками програми. Це доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Валентина Бурак та завідувачка кафедри біології людини та імунології Олена Гасюк. А також представники Держпродспоживслужби.   

Слухачі курсу  отримали цінні й вкрай важливі знання та, головне, практичний досвід.  Світлана Плясецька, директорка Ліцею №2 Таврійської міської ради зазначила: «Сьогодні харчування – одне з найважливіших питань у закладах освіти. І наш обов’язок організувати його правильно й зробити безпечним для дітей. За декілька днів на заняттях, дійсно, отримала важливі практичні поради, що зможемо використовувати на практиці».

Фахівці відповіли на запитання, що найбільш цікавили аудиторію курсу – процедура перевірки харчоблоків, нові правила харчування, оформлення документації, узгодження меню тощо.

Слухачі курсу відвідали заняття з раціонального харчування та ознайомилися з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог щодо обробки сировини, інвентарю та приміщень, в сучасній лабораторії ресторанних технологій здобули теоретичні знання щодо організації харчування, складання безпечного меню та приготування обіду для дітей віком від 6 до 10 років.

ДЖЕРЕЛО: https://www.kspu.edu/.


« повернутися

Вхід для адміністратора