A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

Всеукраїнська благодійна акція «Милосердя» у закладах освіти Таврійської міської ради

Дата: 06.12.2021 15:31
Кількість переглядів: 65

На виконання розпорядження міського голови від 17.09.2021 року №161-р «Про організацію та проведення на території Таврійської міської територіальної громади Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя» заклади освіти активно долучились проведення Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя», приуроченої до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

З метою виховання високих моральних якостей здобувачів освіти напередодні Міжнародного Дня людей з особливими потребами у Ліцеї №1 (директор Світлана ЖИТКОВА) класні керівники разом з учнями підготували вітальні листівки й адресні подарункові набори для ветеранів-інвалідів  міста Таврійська та  рознесли їх по адресам за списками, які надала  Рада Ветеранів міста Таврійська (привітали 10 чоловік ветеранів).  Також у закладі були проведені хвилинки толерантного ставлення до ветеранів й людей з особливими потребами «Від серця до серця» та презентацію проєктів «Сила людського духу».

У Ліцеї №2 (директор Світлана ПЛЯСЕЦЬКА) волонтери з числа членів учнівського самоврядування та волонтерських загонів були залучені до проведення міської акції «Старшокласники – людям похилого віку», у ході якої надали допомогу у збиранні городини, благоустрою подвір’я та прилеглої території людям похилого віку.Привітали та вручили солодкі подарунки, допомогли в упорядкуванні подвір’я, осінній обробці дерев. Зусиллями батьків та працівників Ліцею була надана грошова  адресна допомога на лікування по 7 випадкам на загальну суму 33899 грн. Протягом проведення Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя» заклад співпрацював з громадськими організаціями: радою ветеранів м.Таврійська та ВП ВГС «Кордон». Надано Волонтерську допомогу учасникам АТО сумісно з ВП ВГС «КОРДОН» (організовано збір солодощів, малюнків та вітальних листівок для воїнів АТО до Дня Захисників та Захисниць України (жовтень) і організовано збір солодощів, малюнків та вітальних листівок для воїнів АТО до Дня Святого Миколая (грудень) на загальну суму 18015 грн).

Голова трудового колективу Кам’янської гімназії (директор Сергій БАРАНЧУК)  допоміг пенсіонерам у придбанні за пільговою  ціною овочів від ФГ «Зоря Каховщини» та організував підвезення продукції до двору кожного пенсіонера.  

Здобувачі освіти Сергіївської гімназії (директор Марія КРИЛОВА) були залучені до проведення міської акції «Старшокласники – людям похилого віку», у ході якої надали допомогу у збиранні городини, благоустрою подвір’я та прилеглої території людям похилого віку у своєму населеному пункті: Хохулі П.І., Бурдей Г.І., Лубніній М.І., Роскот З.М., Дмитренко Т.І., Мошенській Т.П., Бездєдко З.О., Савчук Н.І., Баран С.І. Проведено волонтерську акцію «Діти – дітям» (збір іграшок для дітей Донеччини). Також були проведені виховні години у 1-4 класах «Людина починається з добра» та у 5-9 класах «Думай добре! Роби добре! І буде добро!». Проведено конкурс малюнків серед учнів 1-4 класів «Добро врятує світ».

З метою виховання високих моральних якостей здобувачів освіти, у Чорнянському ліцеї (директор Віктор КУДЛАЙ) діє волонтерський загін «Турбота», (керівник  Хайдарова Нодіра Рахматівна), який працює з 2015 року над проєктом «Я – волонтер, я – патріот». Серед напрямків роботи ліцею чільне місце відводиться допомозі хворим дітям та інвалідам. Так за звітній період була надана матеріальна допомога учениці 11 класу Чорнянського ліцею Сляшенко Дар’ї (зібрано і передано на лікування 7000 гривень). Допомогли новонародженій дитині  з фізичними вадами Єгору родини Вотчал.

Учнями та працівниками ліцею були зібрані продуктові корзинки до Дня Захисників та захисниць України і відправлені бійцям в зону АТО 3-го батальйону 79 бригади десантникам та воїнам підшефної військової частини ТО200, розташованої поблизу села Чорнянка. Волонтери надали персональну допомогу земляку-добровольцю Івченку Сергію Петровичу, надіславши для солдата необхідні речі та продукти.

Учні та педагогічні працівники Новокам’янської початкової школи (директор Галина ЛІФІНЦЕВА) долучились до Всеукраїнської акції «Милосердя», у ході якої надали допомогу у збиранні городини, благоустрою подвір’я та прилеглої території людям похилого віку свого села. У закладі проведені виховні години для здобувачів освіти 1-4 класів «Співчуття і милосердя».

З метою виховання робити добро безкорисливо, чемності та милосердя у закладах дошкільної освіти Таврійської МР для дошкільнят вихователями проводяться заняття у формі бесіди, гри, читання літературних творів, перегляду відеоматеріалів: «Доброти і милосердя сповнені наші серця», «Долоньки доброти», «Все починається з доброти».



« повернутися

Вхід для адміністратора