A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

Назарiй Яремчук: сьогодні минає 70 років з дня народження співака

Дата: 30.11.2021 20:09
Кількість переглядів: 49

Сьогодні виповнюється 70 років від дня народження відомого співака, народного артиста України, буковинця, який став гордістю країни, пропагуючи у світі рідну українську пісню – Назарія Яремчука. З Назарієм Яремчуком облетіли світ наші українські пісні — «Червона рута», «Водограй», «Смерекова хата», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Родина», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас»…


Його голос і манеру виконання неможливо не впізнати. «Він так співав, що мав у горлі мозолі. Він так співав, що крилами йому став голос», — написав поет Андрій Демиденко. В одному із останніх своїх інтерв’ю Яремчук сказав: «Кожен з нас повинен постійно бути в польоті – крізь долю, над суєтою. І при цьому, однак, не відриватися від землі. Пам’ятати святі речі – хто тебе народив, навіщо живеш, звідки ти, чого прагнеш, що скажеш людям, з якої криниці п’єш живу воду. Та найбільше мене турбує те, що буде з нашим пісенним садом завтра. Коли слухаю молодих співаків, яких називають популярними, відомими, то дивуюся: звідки це взялося? Навіщо вони копіюють когось, не шукають своє? Невже це і є вершина? Невже уявне, напускне, вигадане, штучне, створене кимось для власного самозадоволення і є верхня межа нашого сучасного пісенного мистецтва?»

Назарій Назарович мав право так говорити. Бо саме він — разом з Володимиром Івасюком, Софією Ротару, Василем Зінкевичем та Левком Дутківським — стояв бiля джерел становлення самого поняття української естрадної пісні. Хоча шлях до вершин визнання у Яремчука був досить тернистим.
Джерело: https://dyvys.info/2021/11/30/nazarij-yaremchuk-sogodni-mynaye-70-rokiv-z-dnya-narodzhennya-spivaka/


« повернутися

Вхід для адміністратора