A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

Олімпійський тиждень в закладах освіти Таврійської МР

Дата: 15.09.2021 15:08
Кількість переглядів: 113

Олімпійський тиждень | Черкаська спеціалізована школа №3З нагоди Дня фізичної культури та спорту, з метою популяризації спорту й утвердження здорового способу життя ,13 вересня 2021 року в закладах освіти Таврійської МР  відбулося традиційне свято - Відкриття Олімпійського тижня.

В рамках свята в Ліцеї№ 2 (директор Світлана ПЛЯСЕЦЬКА) відбулася хода спортсменів-переможців міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з різних видів спорту, флешмоб від учнів 5-Б класу, виступ боксерів міста Таврійськ та зарядка, яку учні Ліцею зробили всі разом. Директорка школи Світлана ПЛЯСЕЦЬКА, привітала всіх зі святом та провела зарядку для учнів. На свято також завітав майстер спорту по боксу, суддя національної категорії  Дмитро ГОРБЕНКО, який приєднався до привітань та запросив дітей до занять в спортивній секції з боксу.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 5 людей та люди стоять

На зображенні може бути: 4 людини, дитина, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть, дерево та на відкритому повітрі

Після свята на учнів чекали цікаві, спортивні змагання, які провів вчитель фізкультури Сергій ЛУК'ЯНЕЦЬ.

Свято було насиченим, цікавим та змістовним, а учні з гарним настроєм та масою позитивних емоцій брали участь в змаганнях.

Традиційно на початку нового навчального року в Ліцеї №1 (в.о.директора Світлана ЖИТКОВА)проводиться «Олімпійський тиждень», у рамках якого організовано чимало цікавих заходів: тематичні виховні години, інформаційні хвилинки, олімпійські уроки, конкурс малюнків, спортивні змагання між класами. Метою тижня є поширення ідей олімпійського руху в Україні, формування у дітей мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів на гуманістичних ідеалах олімпізму.

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та текст

На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримують всі учасники спортивних заходів.

В межах Олімпійського тижня в класних колективах проходять години спілкування, на яких учні дізнаються про історію Олімпійських ігор, участь українських спортсменів в Олімпійських іграх сучасності та перемоги олімпійських чемпіонів рідного краю.

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенніУчні 4-Б класу ( класний керівник Кисіль Інна Іванівна ) з захопленням і спортивним азартом приймають участь у естафетах.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, займається спортом, стоїть, м’яч та на відкритому повітрі

Тиждень продовжується, він дуже насичений та цікавий. Побажаємо учням успіху в подальших спортивних звершеннях, адже спортивне життя школи не обмежується одним тижнем, попереду у кожного ще багато спортивних досягнень!

На зображенні може бути: 11 людей та у приміщенні

13 вересня в Чорнянському ліцеї (директор Віктор КУДЛАЙ) пройшла лінійка, присвячена відкриттю Олімпійського тижня під гаслом "Спорт об'єднує всі народи і нації, усі покоління. Він дає мир, здоров'я, щастя та свободу".

Доброю традицією ЗДО №1 (я/с) "Джерельце" (директор Лідія ЗОРЯ)стало проведення Олімпійського тижня до Дня фізкультури та спорту. Метою проведеного тижня було формування у дітей уявлення про здоровий спосіб життя, сприяння зміцненню фізичного та психічного здоров’я дітей, підвищенню рухової активності.

В рамках цього заходу кожного дня проводилася ранкові зарядки, рухливі ігри, фізкультхвилинки, заняття з фізкультури, фізичні вправи на прогулянці, загартовуючі заходи, гімнастика пробудження у якій приймали участь усі діти садочка.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 4 людини, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 4 людини, дитина, люди стоять, люди сидять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть та у приміщенні

Проводилися інтегровані заняття на тему: «Види спорту на Олімпійських іграх», «Історія Олімпійських ігор», «Олімпійські чемпіони України», «Олімпійські чемпіони Херсонщини». Під час проведення спортивних змагань, вікторин, розваг ( «Ми малята – здоров’ята», «Живемо - не тужимо, з вітамінами дружимо», квест «Олімпіада в садочку») малята ділилися своїми знаннями про здоровий спосіб життя, змагалися, гралися. Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних умінь.

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали діти під час перегонів на самокатах. Тиждень був насичений та цікавий.

Наприкінці тижня вихователі разом з батьками оформили фотовиставку «Спорт - це дружба! Спорт - це сила! Спорт дає всім дітям крила» та зробили відео-презентації про заняття спортом вдома.

Проведення олімпійського тижня подарувало дошкільнятам позитивний настрій, сприяло розвитку фізичних вмінь та вихованню бажання вести здоровий спосіб життя.

В закладах освіти Таврійської МР ростуть сильні, спритні й сміливі діти. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами.



« повернутися

Вхід для адміністратора