A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

"Душа півдня", "Таврія-борщ" - фестиваль у Великих Копанях

Дата: 13.09.2021 11:32
Кількість переглядів: 49

12 вересня 2021 року в с. Великі Копані відбулися 2 яскраві події: відкритий фестиваль народної творчості «ДУША ПІВДНЯ» та мистецько-кулінарний фестиваль «ТАВРІЯ-БОРЩ».

Відтепер на Херсонщині офіційно святкуватимуть День борщу, цього року –12 вересня, а в подальшому – щороку у першу неділю вересня. Таке рішення підтримали депутати обласної ради під час засідання сесії (http://khor.gov.ua/2021/08/19/30691/) 19 серпня 2021 року.

Неймовірне дійство об’єднало жителів Херсонщини.  На відвідувачів заходу чекала святкова концертна програма за участю кращих колективів Херсонщини та гостей фестивалю з різних регіонів України, 30 казанів неперевершених борщів за різноманітними рецептами, колоритний ярмарок майстрів та оригінальні фотозони, веселі розваги та пригощання на будь-який смак.

Таврійську міську територіальну громаду представляли творчі колективи Чорнянського та Кам'янського старостинських округів. Майстрині гуртка народної творчості Чорнянського будинку культури (керівник - Олена КОЛОДИЧ ) організували  виставку робіт у техніці "художній текстиль", яка викликала чималий інтерес у гостей та відвіувачів свята.

Кам'янський старостинський округ Таврійської громади взяв участь у концертній програмі фестивалю та  підготував смачні частування до кулінарної частини свята.

Вокальний гурт Сергіївського клубу (директор та художній керівник – Тетяна ГРУНЯШИНА ) додав гарного настрою на фестивалі своїми запальними виступами. А борщ з пампушками, який приготували наші  господині, високо оцінили члени поважного журі.

У знак вдячності за вагомий внесок у розвиток і підтримку народних культурних та кулінарних традицій на Херсонщині голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко відзначив Подяками художні колективи, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та кулінарів-аматорів – учасників фестивалю.

Немає опису світлини.

 

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: їжа та у приміщенні

 


« повернутися

Вхід для адміністратора