A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

Святково-казково зустріли Івана Купала у Кам'янському дитячому садочку "БАРВІНОК" і Таврійському "ДЖЕРЕЛЬЦЕ"

Дата: 07.07.2021 12:40
Кількість переглядів: 79

Традиційне свято Івана Купала з прадавніх часів було улюблене у наших пращурів. О цій порі трави, вода, вогонь особливо цілющі, здатні очищати і лікувати.

З метою залучення молодшого покоління до одвічних традицій українського народу, формування національної свідомості, виховання почуття любові до рідного краю вихователі дитячого садочка «Джерельце» (директор Лідія ЗОРЯ) підготували для дітей музично-розважальну програму до Дня Івана Купала.

Вихованці разом із ведучою пограли в рухливі ігри, сплели віночки, прикрасили дерева стрічками та квітами. Баба Яга завітала у гості з подарунками та  організувала естафети, у яких дошкільнята змагалися в спритності, силі, вправності. А головною подією свята став гість Іван Купала, який разом із дітлахами розпалив багаття та стрибав через «вогнище», щоб очиститися від усього поганого, набратися здоров’я і сил на весь рік.

Традицією свята стало спускання вінків на воду.

Малеча Кам'янського ЗДО "Барвінок" (в.о. директора Анастасія БЕРЕЗОВСЬКА) теж взяла участь у традиційному дійстві. Святкування розпочалося з прикрашання дерева різнокольоровими стрічками та квітами. У хлопчиків це було дерево Купало, а у дівчаток Марена. Головною ідеєю свята є очищення за допомогою вогню, дітки з цікавістю та захватом стрибали через імпровізуюче вогнище. Ще одним невід'ємним елементом цього дійства є плетіння вінків з трав та квітів. Дівчатка з задоволенням допомагали вихователю плести чудові віночки.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту дякує педагогічним колективам та батькам  за свято і вітає усіх  З ДНЕМ ІВАНА КУПАЛА! Бажаємо, щоб купальське вогнище очистило Вас від усіх хвороб та негараздів, а легендарний цвіт папороті подарував віру в надзвичайне та дивовижне!


« повернутися

Вхід для адміністратора