A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2021 16:22
Кількість переглядів: 57

80 років тому, 22 червня 1941, розпочалася німецько-радянська війна, одна з кампаній Другої світової війни (1939-1945). Україна була одним з театрів цієї війни та місцем кривавих трагедій і злочинів.

З території України до лав Червоної армії мобілізували близько 7 млн людей. Понад половину з них не повернулися додому. Українці воювали з армією Третього Райху у військах Союзників, а також у підпіллі – партизанських загонах та УПА. Пам'ять про ті події досі залишається «гарячою» і викликає дискусії в сучасному українському суспільстві.

22 червня 2021 року по всій Таврійській громаді пройшли мітинги-реквієми  присвячені Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Працівники освіти, культури, молодь, діти  громади  вшанували пам'ять кожного і вклонилися перед усіма, хто загинув у Другій світовій війні. Хвилиною мовчання присутні згадали загиблих у найкривавішій трагедії в історії українського народу, яка забрала життя кожного громадянина України.

Сьогодні, 22 червня 2021 року в с.Кам'янка біля пам'ятника загиблим воїнам в Другій Світовій війні відбулися почесті до Дня скорботи та пам'яті жертв війни. Працівники будинку культури разом з дітьми підготували літературну композицію для вшанування пам'яті загиблих.

До Дня скорботи та пам'яті жертв війни приєдналися малеча та працівники Кам' янського ЗДО "Барвінок", які урочисто поклали квіти до підніжжя пам'ятника загиблим воїнам у Другій Світовій війні. Діти разом з дорослими вшанували пам' ять хвилиною мовчання.

В Сергіївці пройшов захід з покладанням квітів до пам`ятника воїнів Другої Світової війни, присвячений Дню скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні.

Вічний вогонь, сірі постаті монумента, викарбувані імена нагадують нам про вічну пам'ять і вічну скорботу.  В Чорнянці відбувся мітинг-реквієм присвячений дню скорботи та вшанування жертв війни в Україні.

Священний обов’язок кожного з нас – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

Вічна пам'ять загиблим.

Честь і слава героям України!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора