A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту
Таврійської міської ради

«ПІСОЧНІ ФАНТАЗІЇ» у ЗДО «Джерельце»

Дата: 16.06.2021 15:17
Кількість переглядів: 53

Ігри з піском є ефективним засобом всебічного розвитку дітей у цілому і творчих здібностей зокрема. Багаторічна практика свідчить, що ігри з піском позитивно впливають на емоційне благополуччя дітей. А з огляду на те, що це найулюбленіші ігри дітей, ми, дорослі, повинні максимально використовувати їх з розвивальною, навчальною та корекційною метою.

Ігри з піском дають дитині змогу відчути себе впевненою і вмі­лою: вона створює нове, не боїться ламати старе і щось змінювати. У пісочниці створено оптимальні умови для розвитку творчого по­тенціалу дитини, активізації її просторової уяви, образно-логічного мислення, тренування дрібної моторики рук. У процесі колективних ігор дитина усвідомлює морально-етичні норми, у неї формується гармонійний образ світу.

16 червня 2021р.  в ЗДО я/с №1 «Джерельці» відбулося Свято піску та конкурс «Маленьких скульпторів». До дітей в гості завітала Королева Піску, яка провела з вихованцями цікаві ігри. Діти  із захопленням розповідали про свої скульптури, фантазували.

Королева Піску подарувала дітям різнокольорові крейдочки і яскравими дитячими малюнками засяяла територія нашого закладу.

Свято відбувалося на ігрових майданчиках, де діти разом з  вихователями, як справжні скульптори, створювали піщані споруди.

Задоволення від роботи з піском отримали всі діти та дорослі. Досвід педагогів  нашого закладу освіти переконує, що саме такий захід, як Свято піску, допомагає розвивати в дітей самостійність, творчість, фантазію, комунікабельність,  вміння  домовлятися з друзями.

       Методист ЗДО «Джерельце» Наталя Сігаєва



« повернутися

Вхід для адміністратора